Miere ecologica de la Wilhelm Tartler
Wilhelm Tartler, apicultor din zona Sibiului, este un producator ecologic care participa cu produsele sale si la targurile de produse traditionale.
Wilhelm Tartler, apicultor din zona Sibiului, este un producator ecologic care participa cu produsele sale si la targurile de produse traditionale.
Bivolii din tara noastra pot fi crescuti in ferma pentru productia de lapte si carne, atata ca produs ecologic, cat si ca produs traditional.
O ciupercarie mica de Agaricus spp va trebui sa fie prevazuta cu apa curenta si canalizare, instalatie de iluminat, instalatie de incalzire si racire a aerului precum si cu un sistem de ventilatie.
Studiile au aratat ca laptele ecologic contine mai multi nutrienti si vitamine fata de cel non-organic.
In agriculura ecologica, se utilizeaza urzica si coada calului, in combaterea unor boli si daunatori si in stimularea cresterii culturilor agricole.
Pukka Food este un mic magazin de produse alimentare ecologice si traditionale din Bucuresti.
A fost creat in anul 2002 S.C. ECOINSPECT S.R.L., organism privat pentru inspectia si certificarea produselor ecologice, cu sediul in municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj.
Romania are un potential apicol de 3 ori mai mare decat este el la ora actuala.
TERRAFERTIL este un ingrasamant 100% natural, mineral-organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant.
Catina (Hippophae rhamnoides) este un miracol al naturii.
Comunitatea Findhorn este membru fondator al retelei Global Ecovillage.
Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:
Persoanele alergice sunt cele mai avantajate de covoarele din fibra naturala.
Cultura ecologica a murului (Rubus sp).
Rezultatul cercetarilor in agricultura ecologica, au fost publicate sub forma unor linii directoare, iar asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.
Organisme de control aprobate pe teritoriul Romaniei.
Zeci de hoteluri si vile isi rasfata clientii cu meniuri ecologice.
Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.
Izvoarele agriculturii ecologice sunt reprezentate prin cele trei curente aparute in Europa.
Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.
Uleiul se produce in culturi ecologice de trandafir din soiul Rosa Damascena.
Organismul de inspectie si certificare acreditat de catre MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) desfasoara inspectii si elibereaza certificate pentru producatorii agricoli ecologici.
La nivelul Uniunii Europene sunt recunoscute produse cu denumire de origine protejata (DOP); produse cu indicatie geografica protejata (IGP); specialitatile traditionale garantate (STG).
Cea mai rentabila afacere cu care romanii pot penetra piata europeana, este cultivarea legumelor ecologice.
Legumicultorii din comuna Izbiceni organizeaza anual, datorita traditiei, un festival al rosiilor.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev