Carnea bio, o raritate pentru tara noastra
Cresterea animalelor pentru carne in sistem ecologic propune o alta viziune.
Cresterea animalelor pentru carne in sistem ecologic propune o alta viziune.
Omul considera de obicei plantele care cresc in locuri unde nu le doreste ca buruieni.
CERTIND este un organism de certificare produse, de „terta parte”
Wilhelm Tartler, apicultor din zona Sibiului, este un producator ecologic care participa cu produsele sale si la targurile de produse traditionale.
Cel mai bun ulei din catina din lume se face in Romania si este produs de firma Hofigal.
O ciupercarie mica de Agaricus spp va trebui sa fie prevazuta cu apa curenta si canalizare, instalatie de iluminat, instalatie de incalzire si racire a aerului precum si cu un sistem de ventilatie.
Conversia bovinele, caprinelor, ovinelor, porcinelor si pasarilor in productia ecologica.
In agriculura ecologica, se utilizeaza urzica si coada calului, in combaterea unor boli si daunatori si in stimularea cresterii culturilor agricole.
Asezat langa un vulcan din centrul Mexicului, Huehuecoyotl a fost construit in 1982.
A fost creat in anul 2002 S.C. ECOINSPECT S.R.L., organism privat pentru inspectia si certificarea produselor ecologice, cu sediul in municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj.
In fiecare vineri si sambata intre orele 9-18, fermierii ofera, spre vanzare, produse proaspete in piata Freyung din Viena.
TERRAFERTIL este un ingrasamant 100% natural, mineral-organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant.
In Austria sau Germania, se practica pe scara larga, ca si cultura a doua, ogoarele verzi.
Comunitatea Findhorn este membru fondator al retelei Global Ecovillage.
Carnea ecologica trebuie sa provina de la animale din rase traditionale si selectate in acest scop.
Persoanele alergice sunt cele mai avantajate de covoarele din fibra naturala.
Factorul care conditioneaza sporirea productiei zootehnice este hranirea rationala a animalelor.
Rezultatul cercetarilor in agricultura ecologica, au fost publicate sub forma unor linii directoare, iar asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.
Cultura de conopida (Brassica oleracea botrytis) se va aplasa in sere dupa castraveti ciclu I si va fi urmata de tomate in ciclul II.
Zeci de hoteluri si vile isi rasfata clientii cu meniuri ecologice.
Fermele ecologice se pot infiinta pentru foarte multe specii de animale.
Izvoarele agriculturii ecologice sunt reprezentate prin cele trei curente aparute in Europa.
Animalele in sistemul ecologic sunt hranite cu furaje ecologice.
Uleiul se produce in culturi ecologice de trandafir din soiul Rosa Damascena.
Graul SPELTA (alac), este stramosul graului comun si are gustul de nuca.
Cultura ecologica de castraveti se poate infiinta atat in sera cat si in solar.
Cea mai rentabila afacere cu care romanii pot penetra piata europeana, este cultivarea legumelor ecologice.
Tot mai multi gradinari se mandresc cu soiuri de legume care cantaresc intre 0,5-1,0 kg/bucata.
Legumicultorii din comuna Izbiceni organizeaza anual, datorita traditiei, un festival al rosiilor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev