Hoteluri bio
Zeci de hoteluri si vile isi rasfata clientii cu meniuri ecologice.
Zeci de hoteluri si vile isi rasfata clientii cu meniuri ecologice.
Catina (Hippophae rhamnoides) este un miracol al naturii.
Izvoarele agriculturii ecologice sunt reprezentate prin cele trei curente aparute in Europa.
Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:
Uleiul se produce in culturi ecologice de trandafir din soiul Rosa Damascena.
Cultura ecologica a murului (Rubus sp).
Organisme de control aprobate pe teritoriul Romaniei.
Cea mai rentabila afacere cu care romanii pot penetra piata europeana, este cultivarea legumelor ecologice.
Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.
Legumicultorii din comuna Izbiceni organizeaza anual, datorita traditiei, un festival al rosiilor.
Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.
Studiile au aratat ca laptele ecologic contine mai multi nutrienti si vitamine fata de cel non-organic.
Organismul de inspectie si certificare acreditat de catre MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) desfasoara inspectii si elibereaza certificate pentru producatorii agricoli ecologici.
Pukka Food este un mic magazin de produse alimentare ecologice si traditionale din Bucuresti.
La nivelul Uniunii Europene sunt recunoscute produse cu denumire de origine protejata (DOP); produse cu indicatie geografica protejata (IGP); specialitatile traditionale garantate (STG).
Romania are un potential apicol de 3 ori mai mare decat este el la ora actuala.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev