Bio - Austria
Rezultatul cercetarilor in agricultura ecologica, au fost publicate sub forma unor linii directoare, iar asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.
Rezultatul cercetarilor in agricultura ecologica, au fost publicate sub forma unor linii directoare, iar asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.
Catina (Hippophae rhamnoides) este un miracol al naturii.
Zeci de hoteluri si vile isi rasfata clientii cu meniuri ecologice.
Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:
Izvoarele agriculturii ecologice sunt reprezentate prin cele trei curente aparute in Europa.
Cultura ecologica a murului (Rubus sp).
Uleiul se produce in culturi ecologice de trandafir din soiul Rosa Damascena.
Organisme de control aprobate pe teritoriul Romaniei.
Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.
Cea mai rentabila afacere cu care romanii pot penetra piata europeana, este cultivarea legumelor ecologice.
Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.
Legumicultorii din comuna Izbiceni organizeaza anual, datorita traditiei, un festival al rosiilor.
Organismul de inspectie si certificare acreditat de catre MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) desfasoara inspectii si elibereaza certificate pentru producatorii agricoli ecologici.
Studiile au aratat ca laptele ecologic contine mai multi nutrienti si vitamine fata de cel non-organic.
La nivelul Uniunii Europene sunt recunoscute produse cu denumire de origine protejata (DOP); produse cu indicatie geografica protejata (IGP); specialitatile traditionale garantate (STG).
Pukka Food este un mic magazin de produse alimentare ecologice si traditionale din Bucuresti.
Romania are un potential apicol de 3 ori mai mare decat este el la ora actuala.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev