Afumaturi traditionale - SC Siciliana SRL, Judetul Salaj
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.
Compania SC CHITRIUC A&A Impex SRL, fondata in anul 1996, are ca obiect de activitate productia de cascaval Rucar natural 100%, produs realizat prin oparirea casului, obtinut din lapte crud de vaca.
Se amesteca 100 grame de branza de vaci cu 1 iaurt si lapte proaspat pana rezulta un sos cremos.
Marele Premiu pentru pastrarea traditiei locale pe anul 2015 a fost atribuit pensiunii ''Casa Butnarului'' din Geoagiu de Sus, Alba
Laptele crud este nectar pentru persoanele care depun efort fizic si intelectual.
RETETA: Se aleg de preferinta ciuperci mici, foarte proaspete, albe si cu carnea tare.
Marele Premiu Margareta de Aur pe anul 2015 a fost decernat pensiunii La Mesteceni, Salicea, Cluj.
Branza Halloumi este o specialitate traditionala cipriota, populara si in Grecia. Este preparata din lapte de capra si de oaie, iar unele sortimente pot contine si lapte de vaca.
Nu se stie exact cati sunt. Undeva intre 10.000 si 20.000 de suflete, dupa ultimul recesamant. Sunt oameni aspri, de munte, oieri de cand se stiu, nu vorbesc mult si atunci cand au hotarat ceva nu o mai dau la-ntors.
Otetul este folosit in agricultura ecologica pentru combaterea buruienilor nedorite.
Preparatele traditionale ialomitene sunt prezentate anual intr-un concurs organizat „La Casa Tudorii”.
Scopul initial al consortiilor agrare cooperatiste a fost cumpararea in comun pe contul cooperativelor asociate a marfurilor, materiilor prime si mijloacelor de productie care sa fie introdu-se direct in procesul de productie.
Pe teritoriul satului Micesti, judetul Cluj exista un izvor cu apa sarata concentrata “maratoare”.
Proiectul transfrontalier dintre Spania si Portugalia intitulat „Eurocity Chaves-Verin” a fost premiat, in 2015, prin intermediul RegioStars Awards.
Agentii economici din judetul Botosani incearca sa intre pe piata din Romania si din Uniunea Europeana cu produse care in urma cu 25-30 de ani erau la mare cautare.
Inmultirea clematitelor prin butasi este o procedura mai dificila decat prin seminte.
Teritoriul de raspandire dispersata a plantatiilor acestei podgorii corespunde aproape in totalitate cu Colinele Covurluiului, in spatiul carora se gaseste si Dealul Bujorului.
Mititeii de la "Carul cu bere" sunt un produs culinar din carne de vita, in stare finita de sapte pana la opt centimetri lungime si de trei centimetri grosime .
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev