Festivalul tocanitelor la ceaun in orasul Covasna - 3.09.2011Asociatia intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV) organizeaza „Festivalul tocanitelor la ceaun” de la Covasna.

Festivalul tocanitelor la ceaun, ajuns la cea de a IV-a editie, va avea loc pe 3 septembrie in orasul Covasna si va fi organizat de ASIMCOV in colaborare cu „Ordinul cavaleresc al preparatelor in aer liber” din Transilvania, infiintat anul trecut.

Vajda Lajos, respectiv presedintele acestui Ordin, a declarat ca festivalul are rolul de a promova traditiile gastronomice si de a incuraja alimentatia sanatoasa, iar un rol important in desemnarea castigatorilor il va avea si publicul. „Fiecare persoana va primi cate un jeton cu emblema Ordinului cavaleresc, iar echipa care va aduna cele mai multe jetoane va primi un premiu de popularitate din partea publicului”, a spus Vajda Lajos.

In judetul Covasna s-au organizat anul acesta mai multe festivaluri gastronomice, printre care Parada Carnatilor de la Sfantu Gheorghe, Festivalul pestelui de la Belin si Festivalul florilor comestibile tot la Sfantu Gheorghe, iar luna viitoare va avea loc Festivalul vanatoresc de la Malnas Bai.


 

Sursa: AgerpresCautare