AGRICULTURA VIRTOASA LA NAVDANYA

Navdanya este o asociatia ecologica indiana anti-globalizare, fondata in 1991, de catre Vandana Shiva.

Asociatia lupta impotriva industriei agrochimice si a sistemului de agricultura conventionala bazata pe pesticide si seminte modificate genetic, printr-un sistem de credite bancare pentru micii agricultori.

Ferma Navdanya este un centru de formare agricola dar detina si o importanta banca de seminte din cele mai diverse specii si soiuri indigene. Navdanya a ajutat mai mult de 10.000 de fermieri din India, Pakistan, Tibet, Nepal si Bangladesh pentru a invata si practica metode de cultivare specifice agriculturii ecologice.

Lupta impotriva dorintei de imbogatire, care este cauza crizelor lumii actuale, trebuie continuata, pentru o economie justa care sa respecte atat natura cat si omul, a sustinut Vandana Shiva. "Suntem in mijlocul a trei crize – financiare, ecologice si alimentare – si asta doar pentru ca suntem guvernati de dorinta de a ne imbogati'', a declarat Vandana Shiva.  Ecoactivista invita pe toti taranii producatorii, sa viziteze regiunea indiana Punjab pentru a vedea un exemplu de agricultura "virtuoasa".

 

 


Cautare