In Germania, vanzarile de produse ecologice, au depasit 8 milarde de euro

La targul internatinal de la BioFach 2016, Christian Schmidt actualul ministrul german al Alimentatie si Agriculturii a declarat ca vor fi create conditii pentru a realiza o suprafata cultivata ecologic de 20% in viitor.

Datorita cresterilor de produse ecologice in randul consumatorilor, Schmidt doreste sa imbuntateasca agricultura ecologica in Germania. Vanzarile de produse alimentare ecologice a fost de 8.62 miliarde de euro in Germania, in 2015. Sondajul comandat de Ministerul Alimentatie si Agriculturii cu privire la consumul de alimente ecologice arata ca 25% dintre consumatorii germani aleg produsele ecologice atunci cand cumpara produse alimentare. 24% dintre consumatori cumpara numai produse ecologice, iar 46% achizitioneaza produse ecologice ocazional. Studiul afirma ca bunastarea animalelor si sprijinul companiilor regionale sunt principalele motivatii pentru a cumpara produse ecologice. Produsele organice preferate de germani sunt ouale, fructele, legumele, cartofii si carne.

Ministrul Schmidt spune ca este nevoie de standarde ecologice, in special pentru produsele importate din afara UE. Cu toate ca agricultura ecologica este, impreuna cu agricultura conventionala, un pilon important al agriculturii germane, fermierii nu folosesc suficient posibilitatile pietei ecologice. Schmidt sustine ca Ministerul Alimentatie si Agriculturii impreuna cu landurile, asociatiile si institutiile de cercetare vor fi create conditii suficiente pentru a realiza o suprafata cultivata ecologic de 20%.

 

 


Cautare