Cooperativa BIOG, Luxemburg

Companiile de marketing organic BIOG, din Luxemburg, sarbatoresc in 2014, aniversarea a 25 de ani de la infiintare.

Totul a inceput cand cooperativa Bio-Bauere-Genossenschaft Lëtzebuerg (BIOG) a fost fondata in 1989. Aceasta reuneste comitetele fermierilor ecologici, gradinarilor si distribuitorilor in scopul de a facilita prelucrarea in comun si de a comercializa produsele lor. Prima realizare concreta a noii organizatii a venit in 1989, cand a fost infiintata fabrica de cascaval si "Stoffi".

Pe urma au fost infiintate unitati de macinat si ambalat cereale. Pe urma au fost stimulate crearea de puncte de vanzare centralizata a produselor ecologice. Pe urma a fost creat compania de retail de furnizare a alimentelor ecologice cu numele - Naturata Luxemburg. Printre produsele ecologice renumite amintim traditionala paine rustica din Luxemburg numita Bauerebrout, facuta in brutarie Oiko, de peste 30 de ani.

Proprietarii magazinelor ecologice folosesc materiale de constructii ecologice atat in interiorul cat si in exteriorul. In magazinele ecologice din Luxemburg, pot fi vazute, o selectie larga de branzeturi, paine si produse de panificatie, fructe si legume, bauturi, ceaiuri, etc.

Acest tip de marketing a avut succes si astfel s-a infiintat in 1992 firma de comert cu ridicata Biogros, care distribuie produse ecologice si din Germania si Franta, incheind un contract cu renumitul producator Demeter.

In cele din urma aceste companii au creat in 2001, Centrul Oikopolis la vest de capitala tarii, si mai apoi in 2005, o societate holding care ofera consumatorilor posibilitatea de a participa alaturi de fermierii organici si operatorii din gradinarit si piete la dezvoltarea productiei ecologice.

Odata cu inaugurarea magazinului Naturata Biobau in martie 2013 in Centrul de la Oikopolis, familia Naturata Luxemburg are un nou membru. Actuala Brosura aniversara a Grupului Oikopolis ofera o buna imagine de ansamblu a tuturor acestor evolutii.

 


Cautare