O forma de agroturism in Tara Lapusului
Sunt locuri in tara noastra unde modernitatea si luxul nu fac parte din viata cotidiana. Tara Lapusului cunoscuta publicului larg prin vocea lui Grigore Lese poate fi un exemplu in acest sens.
Sunt locuri in tara noastra unde modernitatea si luxul nu fac parte din viata cotidiana. Tara Lapusului cunoscuta publicului larg prin vocea lui Grigore Lese poate fi un exemplu in acest sens.
Situata in Bucovina, la 14 Km de Suceava si la 25 Km de Falticeni, fabrica de produse Laktotrio din Horodniceni este recunoscuta pentru traditia in prelucrarea laptelui.
La mijlocul anilor '60 ai secolului trecut, micii mestesugari si fermieri din Germania, Franţa, Italia, Austria, Elvetia, Olanda, Belgia se luptau cu marile lanturi de magazine.
Podgoria Aiud aflata la nord-vestul judetului Alba, ocupand coastele cu expozitie sudica, sud-estica si sud-vesticaă in preajma orasului Aiud.
Carnea de vita „MAINE-ANJOU” DOP , provine de la femele in varsta de pana la zece ani care au fatat cel putin o data sau de la masculi castrati in varsta de peste 30 de luni.
La momentul comercializarii, sunca „Coppa di Parma” (IGP) Italia, are forma cilindrica, deloc turtita.
„Pomme de terre de l’île de Ré” (DOP), Franta, este un cartof timpuriu de dimensiuni mici (sub 70 mm).
Cred ca frumusetile locului a facut ca acest oras sa inspire atati oameni de cultura si de stiinta care s-au nascut, au copilarit sau au trait aici.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev