Cazarea tinerilor cu 15 EURO in pensiuni

O ancheta cu privire la cazarea turistilor tineri in pensiunile turistice a fost derulata de asociatia STAY WYSE in parteneriat cu Hostelling International

Rezultatele studiului pe anul 2010 au fost urmatoarele:

  • Ratele medii de ocupare au fost in jur de 56 %;

  • Nivelurile de ocupare au fost mai mari in Oceania si Asia;

  • Vanzarea de paturi a reprezentat 70 % din veniturile raportate.

  • Pretul/pat/zi in pensiuni a variat intre 21 EURO in sezonul de varf si 15 EURO in extrasezon;

  • Principalele elemente de cost pentru pensiuni au reprezentat personalul si spatiile, aproximativ 45 % din totalul cheltuielilor

  • Costurile de marketing au reprezentat aproape 10 % din bugetul total;

  • Si doar Numai 8 % din operatorii de pensiuni participa in prezent la sistemele de certificare verde;

Potrivit Studiului Turistic, principalele motive care au favorizat ratele ridicate de cazare au fost tendinta operatorilor de a inova si de a adapta produsele turistice in functie de conditiile de piata.

Pensiunile pentru tineri (hostel) se orienteaza pentru cazare de tip in comun in care oaspetii pot inchiria un pat, de obicei supraetajat, intr-un dormitor, avand acces la baie, camera de zi si uneori la bucatarie. Pensiunile pentru tineri sunt in general mai ieftine, atat pentru operator cat si pentru ocupanti. Aceste pensiuni, in unele tari (Anglia, Olanda, Irlanda, India. Australia, etc.) sunt de tip camin si ofera cazare pe termen lung pentru studenti, muncitori sezonieri, asistente medicale, etc.

 

 

Majoritatea pensiunilor pentru tineri sunt inscrise in organizatia Hostelling International, care incurajeaza activitatile in aer liber si schimburile culturale intre tineri. Ar fi o solutie pentru unele pensiuni din Romania cu grad de ocupare de sub 25% sa se orienteze spre acest tip de turism cultural cu cazare pentru tinerii cu venituri reduse. In prezent, unele pensiuni din statiunile montane din Romania ofera un cost de cazare de 8 EURO/pat, ceea ce inseamna ca agroturismul romanesc se adapteaza din mers la conditiile de piata internationale.

 

www.hihostels.com

 


Cautare