30-31 iulie 2011 - Piata taraneasca din GalatiWeekend-ul acesta, Piata Taraneasca va asteptat la “Potcoava de Aur” din Galati cu bunatati pregatite dupa vechi retete de familie si obiecte mestesugaresti.

 

Veti gasi cascavelele de la Bran sau Stoenesti, branza in coaja de brad, urda dulce si sarata, branza cu busuioc si patrunjel, telemea cu marar din judetul Brasov, telemea proaspata si veche de la Tilisca. Tot din zona Bran Moeciu gasiti pastrama de oaie, de berbecus si vita, dar si carnati cruzi sau afumati si paine de casa ardeleneasca.

 

La capitolul “dulce”se respecta traditia cu unul din cele mai vechi deserturi ale copilariei: turta dulce, dar mai gasesti si produse apicole de la Cumpana, miere de salcam, de tei, rapita, poliflora, miere cu seminte, pastura, propolis si polen. Tocmai din judetul Suceava gasiti dulceturi fine de afine, merisoare, gutui, cirese amare, nuci verzi si siropuri naturale din visine, trandafir, muguri de brad, nuci verzi si papadie.

 

La degustat gasiti vin din judetul Prahova si vestita palinca de Salaj, si energizante naturale din miere si catina din Bihor.

 

Tratamente naturiste sub forma de ceaiuri, siropuri, tincturi si alifii gasesti la standul Apuseni Natural Products, din jud. Bihor.Sursa: adevarul.ro