Gastronomia romaneasca in perioada Craciunului
Un mare aport in cultura gastronomica romaneasca a fost adus de sarbatoarea Craciunului, in prezent existand o serie de mancaruri specifice acesteia.
Un mare aport in cultura gastronomica romaneasca a fost adus de sarbatoarea Craciunului, in prezent existand o serie de mancaruri specifice acesteia.
Antigua este paradisul fericit al europenilor care vor sa scape de iarna.
Intre 22 noiembrie si 30 decembrie 2019, se desfasoara Targul de Craciun Cluj-Napoca.
In Japonia, pe 3 noiembrie, se desfasoara Ziua Culturii in fiecare an.
Borsul cu ardei iute este unul dintre preparatele specifice Bucovinei care iti vor fi servite cu smantana proaspata, din abundenta.
Guy Fawkes' Day este o sarbatoare care se tine in ziua de 5 noiembrie, si care aminteste de incercarea lui Guy Fawkes de a arunca in aer cladirea parlamentului englez, in 1605.
Pentru cei care vor sa faca in aceasta perioada un tur al manastirilor din nordul Moldovei, punctul cheie de pornire il constituie Gura Humorului.
Seara de Halloween, din 31 octombrie, este sarbatorita in toata Europa, in America de Nord si chiar in tarile ce au importat recent aceasta traditie.
Bucovina este cunoscuta, in afara de ouale incondeiate si manastirile pictate, de renumita Ceramica neagra de la Marginea, judetul Suceava.
In luna noiembrie temperatura in Malta este de 20 grade C. Insula din Mediterana este una din destinatiile de vacanta care ne va incanta foarte mult.
In fiecare an, pe 8 noiembrie, crestin ortodocsii sarbatoresc ziua Arhanghelilor Mihail si Gavril, capeteniile ingerilor.
Morinda citrifolia, cunoscuta sub numele de noni este un arbore din familia cafelei, Rubiaceae.
Produsul numit „Dresdner Stollen”, „Dresdner Weihnachtsstollen” sau „Dresdner Christstollen” (IGP), Germania, este un chec dospit consistent cu continut ridicat de fructe si unt, care este produs, in principal, din luna august pana in luna ianuarie.
Placintele ardelenesti se fac, atat dulci, cat si sarate, in variante mai mult sau mai putin asemanatoare.
Dumitru Avadanei, fermier din judetul Botosani, cultiva si promoveaza hibrizii romanesti pe 2.000 de hectare de teren.
„Fleur de sel de Guerande” sunt saruri marine recoltate manual, provenite exclusiv din mlastinile saraturate din Peninsula Guerande, Franta.
Producatorul Marcel Iacob, realizeaza un produs select, care se pune la masa de nunta, alaturi de alte specialitati din carne.
Insulele Canare, constituie una dintre cele mai atractive regiuni turistice din Uniunea Europeana, in functie de numarul innoptarilor in unitati de cazare, potrivit datelor aferente anului 2015 publicate de biroul european de statistica Eurostat.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev