Premii pentru alimente durabile

In data de 7 iunie 2018 la Amsterdam s-au oferit premii pentru alimente durabile

Categoriile premiate variaza de la ingrediente si produse la ambalaje. Premiu pentru produs nou sustenabil a fost decernat ceaiului neutru pentru clima din Sri Lanka, produs in Valea de Aur din Ceylon. Bogawantalawa Tea Estates produce ceaiuri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon si a devenit prima companie din lume ce a obtinut statutul de neutru din punct de vedere al carbonului atat pentru produs cat si pentru instalatie. Aceasta certificare a fost acordata pe baza mentinerii standardelor internationale de amprentare a carbonului de la verificarea emisiilor directe, indirecte si a altor gaze cu efect de sera (GES).

Premiul pentru ambalaje durabile a fos castigat de EOSTA Branding Natural din Olanda care a folosit tehnologia laser pentru a marca fructele si legumele ecologice. Tehnologia inlocuieste ambalajele de plastic, economisind mii de tone de emisii CO2, inca din primul an. In 2015, Eosta a vandut 725.380 pachete de avocado la principalul lant de distributie suedeza ICA. Pentru a le impacheta, a fost utilizata o folie de plastic de 217 km lungime, si de 30 cm latime. Masurata in greutate, aceasta a fost de 2.042 kg de plastic. Masurat in CO2, este echivalent cu o masina medie care a inconjurat de 1,3 ori Pamantul.

 


Cautare