Specialitati gastronomice si viticole din regiunea Champagne

In Champagne, preparatele de carne se situeaza de departe pe primul loc in randul specialitatilor gastronomice.

Cel mai bun produs este Andouillette, facut din carne de oaie Troyes, limba de porc si sunca de Reims. Fileurile de stiuca cu sunca de Ardenne, taiate julien, acoperite cu sos de sampanie, ingroasat cu smantana, reprezinta una din cele mai apreciate mancaruri locale.

In regiunea Champagne vinurile sunt cunoscute din epoca romana. Sampania a aparut datorita eforturilor unui calugar Dom Perignon, nascut in 1638 si care timp de 37 de ani a imbunatatit vinurile Champagne prin metoda sa de fermentatie si prin combinatiile sale ingenioase.

Amestecul de vinuri reprezinta sufletul sampaniei. Culcate pe rafturi sticlele sunt depozitate in crame minim 15 luni, dupa care urmeaza operatiunea de antrenare a depunerilor de drojdii spre gatul sticlei prin rotire si asezarea lor, in cele din urma, cu gatul in jos. Sampania este un vin potrivit la orice ocazie, ca vin aperitiv, la desert, putand fi baut, in egala masura, si intre mese.

 

 


Cautare