La poalele Muntilor Rarau, se gaseste frumosul oras turistic Campulung Moldovenesc
Campulung Moldovenesc, este o localitate atestata din vremea domnitorului Alexandru Cel Bun, si a devenit oras la inceputul secolului al XIX -lea. In ultimii ani a primit titlurile de municipiu si de statiune turistica nationala. Fiind inconjurat de munti si paduri intinse de brad si fag, orasul a devenit un centru forestier important. Aici functioneaza numeroase gatere de prelucrare a lemnului, o fabrica de mobila si o statiune de cercetare in domeniul silvic. Poate si datorita prezentei statiunii, padurile din acest tinut sunt bine ingrijite, intretinute si ofera turistilor un mediu ideal de odihna, relaxare si meditatie. Toti turistii vor neaparat sa contemple Pietrele Doamnei, care se ridica semete deasupra codrilor de brad din Masivul Rarau dar si alte atractii turistice ale zonei.
Ocupatia de baza o locuitorilor din oras si din imprejurimi este cresterea animalelor si in special ale vacilor de lapte. Anual are loc aici un important targ al laptarilor, la care participa gospodarii din zona si din alte tinuturi bucovinene. Pe langa expozitia de animale, spectacole folclorice, prezentarea de tehnica agricole, la targul laptarilor mai este deschisa si o expozitie de produsele traditionale cu vanzare. Cele mai importante firme de produse traditionale din Campulung Moldovenesc sunt cele de branzeturi si cele de preparate de carne. Astfel la SC LUTU PRODCOM (Str. Izvorului nr 87) se face deliciosul CASCAVAL DE IZVORUL ALB, iar la SC RARAUL (Calea Aeroportului, nr 23) se fabrica URDA, CASUL, si CASCAVALUL AFUMAT DE RARAU. In domeniul preparatelor traditionale de carne, in orasul Campulung Moldovenesc, pe Calea Transilvaniei, nr 4 , se gaseste producatorul ADEVERO PROD COM, care prepara dupa retete vechi CARNATII DE PORC, TOBA, LEBARUL SI MUSCHI DORNA, precum si cunoscutii CALTABOSI DE BUCOVINA.
In oras sunt numeroase hoteluri, pensiuni si restaurante si unde puteti comanda, la alegere, din renumita bucatarie moldoveneasca: mamaliguta cu branza, parjoale, sarmalunte in foi de vita sau branzoici „poale-n brau”. Folclorul moldovensc si obiceiurile de iarna va sunt oferite de un renumit asamblu folcloric care are o prestigioasa activitate artistica in tara si strainatate si care activeaza in cadrul Casei de Cultura. In tinutul padurilor de munte, nu putea sa lipseasca un renumit „muzeu al lemnului” care are in colectie mii de exponate din lemn de mobilier, obiecte casnice, artizanat, instrumente muzicale, etc. Pe raul Moldovei se ma gasesc inca vechi mori de apa unde taranii isi macinau nu cu multa vreme in urma faina de grau si de porumb.