2500 de hectare la "VINCON" , judetul Vrancea

Compania S.C. VINCON VRANCEA S.A detine in acest moment peste 2150 ha de vita de vie in regiuni vini-viticole cu renume, precum Odobesti, Cotesti, Panciu, Husi, Chirnogeni.

Podgoriile apartin celei mai mari regiuni viticole a tãrii, "cel mai omogen si mai intins peisaj viticol din intreaga tara"- asa cum precizeaza prof. Valeriu Cotea in tratatul "Podgoriile si Viile Romaniei".

Din aceste podgorii, societatea produce vinuri de calitate superioara din soiurile: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Sarba, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir si Feteasca Neagra.

Tot din aceasta regiune viticola face parte si arealul Pietroasa, renumit pentru calitatea vinurilor dulci din soiurile Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin si Grasa, areal Busuioaca de Bohotin si Grasa, areal in care sunt exploatate cca 350 ha cultivate cu soiurile amintite.

Vinificatia se realizeaza in cele 20 de crame ale societatii, crame care totalizeaza o capacitate de procesare si depozitare de peste 80.000 tone/sezon.

Cele 2 combinate de conditionare si imbuteliere a vinului, alaturi de 3 instalatii Charente, o crama de invechire a distilatelor si 2 linii de imbuteliere a produselor pe baza de vin, confera societatii VINCON VRANCEA o redutabila forta de productie, ceea ce o distinge net in mediul concurential intern.

Modernizarea continua a tehnologiei si profesionalismul specialistilor au adus societatea, dincolo de certa calitate a produselor si pozitia de lider de piata, pozitie in obtinerea careia concura cele peste 120 de produse comercializate.

 


Cautare