Chardonnay de Samburesti

Cel mai cunoscut in lume este tipul de vin Chardonnay sec, un vin amplu si onctuos, cu arome fructate.

Chardonnay este si numele soiului de struguri din care sunt produse aceste vinuri. Sunt originare din Franta, din regiunea Burgundia.

Chardonnay este cultivat peste tot in lume, din Noua Zeelanda pana in Africa de Sud si sta la baza multor vinuri spumoase, inclusiv renumita Champagne. Soiul este foarte viguros, echilibrat si maleabil. Vinurile tinere din acest soi de struguri au arome fructate de mar verde sau para, iar cele cu vechime, pastrate in butoaie de stejar, primesc si note de vanilie si arome placute de unt. Zona Campu Mare de langa Samburesti ii ofera acestui soi o personalitate unica.

Chardonnay-ul de Samburesti a devenit vinul preferat din gama Domeniile Samburesti. Sub aceste coordonate a aparut spotul publicitar “Chardonnay – Vinul care intelege femeile.” Ideea care a stat la baza conceptului este ca, in mod traditional, Chardonnay-ul este unul din soiurile preferate de femei, potrivit meselor usoare cu care doamnele si domnisoarele sunt mai familiarizate: carne de pui, peste, salate, paste cu sosuri usoare, fructe de mare. Desi femeile sunt mereu suprinzatoare si au personalitati foarte diferite, au cazut de acord in proportie majoritara in ceea ce priveste alegerea soiului de vin cel mai des consumat.

Viti-Pomicola Simburesti SA este situata in satul Campu Mare, comuna Dobroteasa, jud. Olt (Tel: +40 249 469 180; Fax: +40 249 469 181; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.). Sediul este in Bucuresti

Str. Ion Slatineanu, nr. 20, sector 1, 010602 (Tel: +40 21 211 14 15; Fax: +40 21 211 14 16;E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)

 

 


Cautare