Ferma de insecte comestibile

Gândacul viermelui de făină a fost cunoscut doar ca un dăunător pentru cerealele depozitate, dar viermele de făină este, acum, în centrul atenției ca sursă de hrană durabilă bogată în proteine.

Viermii de făină nu sunt de fapt un vierme ci larvele de Tenebrio molitor, o specie de gândac întunecat. Gândacul are patru stadii de viață: ou, larvă, pupă și gândac adult. Larvele trec prin mai multe stadii, sau stadii de dezvoltare, înainte de a ajunge la o lungime finală de 2,5 cm până la 3 cm. Adulții sunt mai mici în lungime, aproximativ 1,25 cm până la 1,8 cm. Gândacii adulți trăiesc câteva luni. Femelele depun aproximativ 500 de ouă în timpul vieții.

Viermii de făină sunt crescuți într-un mod durabil. Pe lângă consumul de subproduse agricole, viermii de făină necesită apă minimă și cresc cu de 500 de ori mai mult decât producția de soia de pe 1 acru de teren. Actul de consum al oamenilor de insecte are chiar un nume: entomofagie. În Brazilia, furnicile regine își iau zborul în lunile octombrie și noiembrie. Furnicile au o aromă de mentă și sunt adesea înmuiate în ciocolată. În China, larvele de albine sunt disponibile ca aperitiv. Vânzătorii ambulanți chinezi vând insecte asortate, înghețate pe bețe.

În Danemarca, rădăcina de ghimbir și lăcustele sunt amestecate cu suc de mere pentru o băutură specială. În Ghana, până la 60% din proteinele din dieta africanilor din mediul rural provin din insecte; termitele sunt un aliment important de supraviețuire. Bucătarii japonezi pregătesc mâncăruri delicioase folosind pupe de molii de mătase prăjite și lăcuste prăjite. Insectele din Mexic pot satisface un dejun dulce, fie prajite si inmuiate in ciocolata, fie adaugate la bomboane. Unii bucătari mexicani înmoaie ouăle de furnici în unt înainte de a le servi. În barurile din Thailanda, clienții pot gusta greieri prăjiți, lăcuste și larve în timp ce se bucură de băutura alcoolică preferată.

Pentru cei interesați să crească o sursă durabilă de proteine în casa sau la birou, Livin Farms, cu sediul în Austria și Hong Kong, furnizează stupi de vierme de masă. Stupul arată ceva ca un geanta de plastic cu sertare. Viermii de făină sunt crescuți în interiorul compartimentelor sertarelor, hrăniți zilnic și recoltați săptămânal. Viermii de făină sunt peste 50% proteine și aproximativ 25% grăsimi și pot trăi din resturi de mâncare, cum ar fi cele pe care grădinarul de acasă le-ar arunca în coșul de compost sau le-ar hrăni găinile din curte. Resturile, cum ar fi fructele și legumele, și cerealele, cum ar fi ovăzul și pâinea, vor face ca viermii să crească și să prospere în stupii de viermi de făină de la Livin Farms. Viermii din stupi nu ar trebui să fie hrăniți cu alimente grase sau picante, alimente lichide, cum ar fi supa, sau orice altceva putrezit sau mucegăit. Alimentele uscate și umede trebuie echilibrate pentru a ține la distanță mirosurile.

Temperatura optimă pentru viermii de făină în captivitate este de aproximativ 27-28 de grade C. Au nevoie de aproximativ 60% umiditate. După recoltarea viermilor când au aproximativ 3 cm lungime, aceștia pot fi uciși în mod uman prin înghețarea lor. Ei sunt apoi gata să se prăjească, să se coacă sau să se măcine în pudră proteică pentru consumul uman. Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, insectele au un impact minim asupra mediului. Întrebarea este: se va putea vreodată să se mănânce de bunăvoie insecte ca altceva decât o noutate? Numai timpul va spune.

 


Cautare