Energia Regenerabila a adus Primavara la AradExpozitia internationala ENREG® ENERGIA REGENERABILA 2009, impreuna cu conferintele de la Arad,  au intrecut toate asteptarile.

„Cu cei 1650 de vizitatori de specialitate incheiem un eveniment de mare succes! Ne bucuram ca targul nostru a avut vizitatori si din Austria, Germania, Republica Sarba, Suedia, Ungaria si Australia – a declarat multumita Avena Gall-Tamas, directoarea REECO RO Expozitii S.R.L., cu privire la reusita premierei targului ENREG® ENERGIA REGENERABILA 2009, care a avut loc in perioada 26.-28. martie 2009, la Arad.

Cei 50 de expozanti – din care 46% au venit din alte tari europene -  au informat vizitatorii asupra viitoarelor surse de energie, eficienta energetica si energii regenerabile. Biogazul, energia lemnului, energie geotermală, energie solară, hidroenergia au fost doar unele din tematicile expozitiei.

In cadrul ceremoniei de deschidere, pe langa numeroase personalitati locale si internationale cum ar fi Nicolae Grosan, Director Expo Arad International,  Dr. Zsolt Tarjani, Vicepresedinte Agentia de Investitii si Dezvoltare din Ungaria, Prof. Dr. Milos Tesic, Academia de Stiinte si Arte Vojvodina, Republica Sarba  si nu in ultimul rand Cancelarul General al Universitatii de Vest “Vasile Goldis”, Prof. Dr. Corneliu Maior,  au fost prezenti numerosi reprezentanti ai presei scrise, precum si 3 reprezentati ai radioului si 4 televiziuni.

Cele patru conferinte si workshopul care au avut loc in paralel cu targul, au atras 250 de participanti din intreaga Romanie cat si din Ungaria, Austria, Republica Sarba, Italia, Austalia şi Germania.

In special “Prima conferinta internationala: Energia din lemn in Romania - Sisteme moderne de energie din lemn: o noua oportunitate pentru Romania si Europa de Sud-Est” care a avut loc in 27 Martie 2009 in cadrul targului, a oferit expertilor romani si celor de peste hotare o imagine de ansamblu asupra posibilelor utilizari ale energiei din lemn in Romania, precum si exemple practice din alte state europene, cat si sansa de a afla informatii despre ultimele rezultate din aplicatii practice si stadiul actual in cercetare si dezvoltare. Deasemenea au fost prezentate proiecte si inovatii, desemnand exemple pozitive in acest domeniu.

In toamna anului 2009, intre 11. - 13.11.2009, evenimentul de succes de la Arad va avea o continuare in a doua editie a targului RENEXP® South-Eath Europe, la Sala Palatului din Bucuresti. Combinatia dintre blocurile educative si cele dedicate dezvoltarii si inovatiei, contribuie ca si cel de-al doilea eveniment sa fie un adevarat succes.  

 
Cautare