Cultivatorii de aloe vera ecologica

Aloe vera gaseste conditii foarte bune de dezvoltarea in Guastatoya El Progreso din Guatemala, fiind o sursa valoroasa de venit pentru micii fermieri.

Aloe vera produce frunze groase, suculente, mereu verzi ce se dezvolta bine in sol insorit si drenat. Frunzele de aloe sunt taiate, spalate si curatate manual, in decurs de 12 ore, iar apoi filetate pentru a se extrage gelul concentrat. Asociatia ecologica de aloe vera din Guastatoya este formata din 15 agricultori care lucreaza in conditii dificile.

El Progreso este o regiune indepartata, montana, saraca, predispusa la seceta, cu mai multi vulcani activi, cunoscut ca "pamant de caldura". Saracia este mare, in regiune, dar cei 15 fermieri sunt ajutati prin comertul echitabil, sa poata plati materiale educationale si costurile de transport pentru copii lor la scoala.

Imediat ce sunt taiate, frunzele de aloe vera sunt transportate la uzina de procesare din apropiere, unde gelul este scos din frunze, in cateva ore pentru a se obtine o cantitate cat mai mare. Frunzele de aloe sunt recoltate prin taierea frunzelor de la baza, de la care se obtine mai mult gel. In centrele spa latino-americane, feliile de aloe proaspat sunt oferite clientilor, dupa sauna, acestia simtind instantaneu o stare deosebita de racorire si de confort, dupa ce se dau pe piele cu ele.

 

 


Cautare