Marcea Chardonnay – Vinul de Stefanesti

Eticheta vinului Marcea Chardonnay reprezinta “Casa Memoriala Liviu Rebreanu”, situata in Valea Mare - Podgoria, Stefanesti, Arges.

Marele romancier si-a petrecut o parte importanta din viata in aceasta casa, unde au luat nastere opere literare precum: Rascoala, Jar, Gorila. Aceasta casa “potrivita cu 3 pogoane de vie”, cum povestea romancierul este dovada traditiei inestimabile a zonei Stefanestilor in viticultura.

Marcea Chardonnay este un vin cu aspect stralucitor de culoare galben cu reflexe usoare verzui, cu o aciditate domolita prin caracteristica stilului de vinificatie a Chardonnay-ului, cu extractivitate buna, obtinuta prin maceratia peliculara la temperaturi joase. Maturarea vinului in prezenta lemnului de stejar timp de 6 luni, aduce un complex de arome de fagure de miere si vanilie, care se adauga peste cele de piersica si citrice ale vinului initial. Din punct de vedere gustativ, vinul are specificitatea de soi a Chardonnay-ului prin caracterele de aciditate bine integrata, onctuozitate si rotunjime. Vinul se recomanda sa se serveasca la temperatura de 12 grade C, iar ca potential de invechire, vinul se poate pastra pana la maxim 3 ani.

Casa de Vinuri Stefanesti a luat fiinta in anul 2010. Pe o plantatie noua, moderna, de 27 ha se cultiva soiuri traditionale pentru zona Arges, respectiv Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rihn, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca neagra. Detine o mica crama care vinifica strugurii proprii cu un nivel de calitate foarte ridicat.

Comanda online >>

 


Cautare