Festival de Colinde la Capela King's College

12.12.2017. Capela King's College Cambridge este una dintre cele mai cunoscute biserici din lume pentruca de aici se difuzeaza in fiecare an Festivalul de Craciun a celor Noua Lectii si Colinde.

Acest serviciu are loc la ora 15:00 (ora Regatului Unit), in ajunul Craciunului si este transmis in direct pe BBC Radio in intreaga lume. Serviciul a fost creat in 1880 de Edward Benson, care a devenit apoi episcop de Truro din Cornwall. Corul de la King's College, Cambridge, a fost considerat cel mai bun cor bisericesc din lume la vremea respectiva. Serviciu are noua lecturi biblice care spun povestea Craciunului, cu unul sau doua colinde intre fiecare lectie.

BBC a difuzat Festivalul celor noua lectii si colinde din King's College Cambridge la radio, in 1928 iar la inceputul anilor 1930, a inceput sa difuzeze serviciul si in strainatate. Corul de la King's College, Cambridge, a fost creat de regele Henric al VIII-lea, fiind format din 16 baieti, avand varsta intre 8 si 13 ani. Pregatirea pentru Craciun incepe la sfarsitul lunii noiembrie, cand baietii primesc "brosura de Craciun" care contine toate colindele si cantecele pe care le vor interpreta in perioada Craciunului.

 

 


Cautare