Agricultura ecologica in dezbatere transfrontaliera

O delegatie de oficialitati si mici intreprinzatori din comunele Gerendas (Ungaria, jud. Bekes) si Buteni au discutat in localitatea Hasmas despre agricultura ecologica, ca mijloc de dezvoltare pentru cele trei localitati.

 

Seminarul a avut loc in cadrul proiectului „Centru de afaceri transfrontalier pentru agricultura, ecoturism, promovarea antreprenoriatului si a investitiilor in mediul rural”, care a fost declarat eligibil pe prioritatea numarul doi, „Promovarea initiativelor de cooperare transfrontaliera”, masura „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri si a serviciilor comune”, derulat de comunele Hasmas, Buteni si Gerendas.

 

Valoarea proiectului este de 76.300 de euro, din care 66.800 de euro sunt fonduri de preaderare, provenind de la UE si Guvernul Romaniei, iar 9.500 de euro reprezinta contributia proprie a Consiliului Local Hasmas.

 

Participantii la seminar din cele trei localitati au vizitat apoi o ferma ecologica din Seleus. Au putut sa vada, astfel, la fata locului, cum se obtine un produs ecologic dar si sa primeasca sfaturi in cazul in care doresc sa demareze o afacere in domeniu.

 

Sursa: adevarul.ro

 


Cautare