Palinca de Salaj la Targul „Branduri transilvanene” Sibiu (1-2.10.2011)Palinca de Salaj va fi prezenta la prima editie a Targului de bucate traditionale „Branduri transilvanene” de la Sibiu.


 

Evenimentul se va desfasura in perioada 1-2 octombrie, la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra, in aer liber.


 

Targul este organizat de Complexul National Muzeal Astra si Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu si are drept scop promovarea produselor traditionale autentice din judetele Transilvaniei.


 

Dupa cum a explicat Grigore Ardelean, presedintele Asociatiei Patronale a Palincarilor din Salaj, la acest eveniment vor lua parte reprezentanti ai asociatiei care vor expune cele noua sortimente de palinca atestate.

Este vorba despre: palinca de Salaj de prune, de mere, de caise, de pere, de piersici, de visine, fructe amestec, Tescovina si Palinca de Salaj de vin.


 

Toate aceste produse au fost atestate in anul 2006.


 

Standurilor cu produse li se vor adauga ateliere culinare care vor permite familiarizarea cu modul de preparare a unor delicatese traditionale ce vor fi puse, bineinteles, la dispozitia cumparatorilor.


Sursa: www.adevarul.ro