24-25 septembrie: Targul de toamna TimisoaraMuzeul Satului Banatean din Timisoara este gazda a doua manifestari devenite traditionale pentru luna septembrie - Targul de toamna si Targul mesterilor populari.


 

Targul traditional de toamna reuneste, in acest an, aproape 40 de producatori si firme agroalimentare din judetele Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Cluj, Covasna, Brasov, dar si din Ungaria şi Serbia.


 

La standuri se gasesc produse preparate dupa retete proprii, mostenite din familie - de la cele de panificatie, patiserie si paste fainoase pana la cele din carne si lactate. Nu lipsesc produsele ecologice - mierea, ceaiurile sau cosmeticele preparate din plante medicinale, dar nici bauturile de casa - vinul, tuica, palinca si sucurile naturale. Tarabele sunt pline de dulciuri de casa, preparate culinare gatite in aer liber la gratar, la plita sau la ceaun. Foarte apreciate sunt galustele cu prune (preparate in fata clientilor), painea in forma de peste, cascavalul afumat in foaie de brad, salamurile si carnatii unguredti.


 

Targul mesterilor populari reuneste aproape 50 de expozanti. Sunt expuse spre vanzare vase de ceramica, tesaturi, mobilier din lemn lucrat manual, picturi pe lemn si sculpturi, jucarii de lemn, instrumente muzicale, oua incondeiate, podoabe si alte obiecte de uz casnic si decorative.


 

Atmosfera este intretinuta de artisti populari si ansambluri folclorice din Banat.


 

Sursa: www.evz.ro