Piata de legume cu vanzare pe baza de jetoane

Cei mai multi oameni cred ca doar magazile si pietele renumite de fructe si legume, pot oferii produse proaspete si de calitate.

Exista un comert stradal aflat la celalat capat al spectrului economic, in cartierele sarace ale oraselor din California (SUA), care reprezinta coloana vertrebrala ale afacerilor agricole din regiune. Pentru multe piete de agricultori din Los Angeles County, situate in cartierele sarace, legume si fructele se vand si pe baza de jetoane sau carduri, in special pentru femeile cu copii mici. Mai mult de 60 de pietele din Los Angeles County accepta aceste beneficii.

Sunt persoane care au ramas fara adopost si care beneficiaza in vremurile grele prin care trec de ajutor. In piata Long Beach, s-a estimat ca 65% din vanzari provin de la clientii care utilizeaza beneficiile de ajutor de masa. Aceasta piata probabil nu ar fi existat daca nu era forma de ajutorare prin jetoane. Roland Tamai, producator de varza, sfecla, capsuni, etc., a constatat ca familiile cu venituri mici ii aduc suplimentar castiguri de 40%. Clientii primesc legume si fructe proaspete si toata lumea e multumita. In mica piata Gardena se vand pe jetoane legume si fructe, in valoare de 2000 de dolari, la fiecare sfarsit de saptamana. Valoarea ajutorului alimentar pentru saraci a crescut in California (SUA) si depaseste cifra de 30 milioane de dolari.

 


Cautare