Cum inradacinam lastarii laterali de rosii ?

Copilirea (indepartarea lastarilor laterali crescuti la incheietura dintre tulpina principala si frunze/ramuri) se practica pentru obtinerea de fructe mai mari.

Lastarii (copilii) vor lua tot mai mult din hrana plantei pe masura ce cresc. Ca regula generala, pastrarea lastarilor va avea ca rezultat producerea mai multor fructe dar de dimensiuni mult mai mici. In general, copilii se rup imediat ce apar pe planta. Puteti proceda la ciupirea copililor, cand au 4-5 frunze pentru stoparea cresterii si pastrarea frunzelor respective. Astfel, se inlatura efortul de crestere a unei ramuri lungi, dar se pastreaza frunzele care vor ajuta la hranirea plantei. 

Copilii (lastarii laterali) inradacineaza foarte usor in sol umed rezultand noi plante. Este insa nevoie de un lastar destul de mare si e nevoie de o zona de campie cu foarte multe zile calduroase si luminoase. In acest caz plantele au timpul necesar de a ajunge la maturitate si recolta nu este compromisa. Pentru aceasta facem un sant longitudinal. Udam bine solul, pune lastarul lateral pe o parte din sant si acoperim pana sus, lasand 2-3 centimetri din varful cu frunze deasupra solului. O alta alternativa este de a pune lastarii mai mici in borcane cu apa. Dupa trei saptamani au radacini si ii putem planta in gradina.

 

 


Cautare