Solutie practica de udare a rosiilor din gradina

Este important sa ne asiguram ca rosiile primesc suficienta apa pe toata perioada de vegetatie

Solul trebuie sa fie inmuiat la 6-8 cm adancime, la intervale de 7 zile, in perioada de crestere a plantelor si mai des pe timpul lunilor fierbinti de vara. Utilizarea bidoanelor de plastic reprezinta un mod perfect pentru a va asigura ca plantele de rosii primesc suficienta apa, fara a face zilnic un efort suplimentar. Pur si simplu langa plantele de rosii se ingroapa in pamant la 5-6 cm adancime, un bidon de plastic avand fundul taiat si dopul de plastic gaurit in doua locuri, in care se toarna apa. Acest sistem de udare imbunatateste cresterea radacinilor si mentine solul umed.

Sistemul de udare cu bidoane de plastic va fi de un real folos pentru a conserva umiditatea din lunile iulie si august. Asa ca ar fi indicat sa colectati toate ambalajele de plastic si sa le pregatiti pentru cultura de rosii din gradina. Dar se poate folosii si pentru alte culturi. De exemplu fasole, castraveti, etc.

Exista tipuri de bidoane de plastic AQUASPIKES care au dopul cu un varf ascutit si care se poate implanta mai adanc in sol fara sa ingropam bidonul de plastic. Udandu- se la adancimea de 5-6 cm, solul ramane uscat deasupra si buruienile fara apa nu au posibilitatea sa creasca. De asemena nu se pierde apa prin evaporare sau scurgere.  Mai exista si o alta varinata de udare. Se taie bidonul la ambele capete si se ingrapa in sol, avand rasadul in interior. O parte din ambalaj ramane la suprafata si udam doar portiunea din interiorul bidonului.

 


Cautare