S.C. ECOINSPECT S.R.L

A fost creat in anul 2002 S.C. ECOINSPECT S.R.L., organism privat pentru inspectia si certificarea produselor ecologice, cu sediul in municipiul Cluj-Napoca, judetul Cluj.

Societatea are ca asociati, persoane fizice si juridice din Romania, Elvetia, Germania, Ungaria si Republica Moldova. In primii doi ani de activitate, Ecoinspect a beneficiat de un sprijin important din partea Biokontrol Hungaria, cea mai cunoscuta firma de inspectie si certificare din Ungaria. Pentru perioada 2004-2008, Ecoinspect a semnat un acord cu SECO – Biroul Elvetian de Cooperare. Pentru perioada derularii proiectului, guvernul elvetian a alocat suma de 265.000 Euro pentru finantarea diferitelor activitati din agricultura ecologica din Romania.

Din punct de vedere tehnic, Ecoinspect a fost indrumat de FIBL - Institutul de Cercetare pentru Agricultura Ecologica si de Bio.inspecta AG din Elvetia. S.C. ECOINSPECT S.R.L. este primul organism romanesc privat din domeniul inspectiei si certificarii produselor agroalimentare ecologice, recunoscut de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Serviciile de inspectie si certificare oferite de Ecoinspect S.R.L. sunt legate de domeniile: produse vegetale neprocesate; animale vii sau produse neprocesate de origine animala; produse de acvacultura si alge marine; produse agricole procesate pt. a fi utilizate ca alimente; produse agricole procesate pentru a fi utilizate ca hrana pentru animale; material de propagare vegetativa si seminte pentru cultura.

Sursa >>Cautare