Bio - Austria

Rezultatul cercetarilor in agricultura ecologica, au fost publicate sub forma unor linii directoare, iar asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.

Asociatia Bio Austria, a creat un brad pentru produsele organice, si pentru activitatea biologica a agricultorilor si fermierilor asociatiei. Membrii asociatiei furnizeaza materii prime si produse alimentare biologice, care sunt valorificate prin partenerii asociatiei: Billa; Mercur; Natur Pur; Natur Activ. Sunt valorificate, in primul rand, produsele biologice obtinute in fermele din apropierea acestor supermaketuri. Apoi produsele biologice, sanatoase si gustoase, sunt de asemenea disponibile, daca sunt procurate direct de la fermieri. Asociatia ofera posibilitatea de a contact personal agricultorul din regiunea solicita. Consumatorii pot sa se convinga la fata locului cu privire la calitatea de produse biologice oferite si au la indemna baza de date BIO AUSTRIA.

Exista reglementari legale clare si stricte de control, care garanteaza faptul ca numai produsele etichetate sunt, de fapt biologic. Fiecare produs biologic trebuie sa contina un cod de detectare, atribuit de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Austria. De exemplu AT-W-02-0165-bio-3L, unde: AT = indica faptul ca organismul de control are sediul in Austria; W (W indica Viena, N Austria de Jos, O = Austria de Sus, etc); 02 = este numarul alimentar acordat de catre autoritatea de supraveghere; bio = este un produs biologic; 0165 = este numarul ce reprezinta operatiunea de cultura Verband-Austria; 3 = este codul de ferma ecologica (in acest caz Austria de Jos); L = Agricultura. Acest cod ofera garantii de securitate si de depistare a fiecarui agricultor. Coduri asemanatore primesc si comerciantii si procesatori de produse bio.

Bio Austria - este organizatia de fermieri organici din Austria. In spatele BIO Austria sunt peste 20.000 agricultori si fermieri organici. Asociatia are un personal 100 de persoane cu experienta de decenii in productie, prelucrare, comercializare si consiliere, cu un grad grad inalt de competenta. BIO Austria colaboreaza cu: comertul alimentar; industria alimentara; politicienii; economia nationala; stiinta agricola; mass-media. Bio Austria se vede ca o comunitate de valori preocupata de: ecologie; bunastarea animale; piata, preturi, valorificarea; cultivarea produselor organice in ferme familiare; cercetarea si inovatia. Alegand alimente organice, se contribuie la mentinerea unui mediu de viata cu sol fertil, apa curata si aer bun. De acea Bio Austria va recomanda sa va bucurati de alimentele organice ale agricultorilor din Austria.

 

 


Cautare