Să facem Valea Po să zâmbească

Să facem Valea Po să zâmbească” este un program fundamental pentru punerea în valoare a mediului în care trăim, ușor de implementat și de multiplicat.

Proiectul este condus de municipalitatea din San Bellino, Italia. Intenția administrației municipale este de a dona copaci gratuit familiilor care solicită să fie plantați în grădinile lor. Acestea sunt esențe de arbori originale și tipice ale teritoriului respectiv, care provin din pepinierele forestiere locale. Este important să ne amintim că un copac de aproximativ 20 m înălțime poate „absorbi” aproximativ 1000 de grame de Pm2.5 în fiecare an, particulele cele mai periculoase pentru sănătatea noastră dacă sunt inspirate.

Sensibilitatea la problemele ecologice este în creștere în întreaga lume, iar în multe țări păduri întregi sunt replantate pentru a contracara daunele cauzate de poluare. „Să facem Valea Po să zâmbească” s-a nascut pentru a contribuii la îmbunătățirea calității aerului prin intervenția activa a cetățenilor. Alegerea arborilor sau arbuștilor trebuie să se facă pe baza suprafetelor pe care fiecare le are la dispoziție și cu respectarea distanțelor față de limitele terenurilor, așa cum prevede codul civil. Cu acest proiect, viziunea unui teritoriu mai verde și mai sănătos devine o moștenire a tuturor cetățenilor din cele 10 comunitati de pe Valea Po (Padului).

 


Cautare