Pelerinaj la Manastirea Prislop

23.01.2018. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului, prin Centrul de pelerinaje Renasterea, organizeaza sambata 10 februarie 2018 un Pelerinaj la Manastirea Prislop.

Devenita un centru al spiritualitatii noastre si un reper de neocolit pentru credinciosi, Manastirea Prislop este locul unde isi asteapta invierea Parintele Arsenie, unul din marii duhovnici ai nostri si una din marile constiinte eclesiastice care au trait in tara noastra. Marturia acestui om binecuvantat de Dumnezeu se ofera pelerinilor care trec pragul Prislopului ca un exemplu de viata si credinta. Considerat ca fiind Sfantul Ardealului, mormantul duhovnicului arsenie Boca a devenit loc de pelerinaj pentru credinciosii convinsi ca parintele Arsenie Boca face minuni pentru cei care se roaga la el. ,,Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos e mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu’’ ne spunea mereu cat a trait, Parintelui Arsenie Boca.

Pelerinajul se va desfasura pe urmatorul traseu: Turda, Aiud, Sebeș, Manastirea Prislop (rugaciune la mormantul Parintelui Arsenie Boca si vizita la pestera Sfantului Ioan de la Prislop), Manastirea Inaltarea Sfintei Cruci de la Aiud – Rapa Robilor (loc al pomenirii martirilor din inchisorile comuniste), Manastirea Mihai Voda de la Turda (loc de comemore a voievodului Mihai Viteazul, a carui moarte a avut loc pe campia de la Turda, in anul 1601).

Pretul este de 65 de lei. La pelerinaj va exista un preot insotitor. Inscrierile pentru pelerinajele la PRISLOP se vor face la casieria EPISCOPIEI de luni pana vineri intre orele 8.00 – 16.00.

 

 


Cautare