Patagonia – Salto Chico

Patagonia este un tinut legendar din America de Sud locuit de „patagoni”, locuitori de doua ori mai inalti decat oamenii obisnuiti. 

 

Patagonia este un teritoriu cu mii de kilometri patrati care are cei mai spectaculosi munti din lume. Din pampas, pana la varfurile Anzilor, acest taram este aproape nelocuit (in medie doar doi locuitori pe kilometru patrat). Muntii Torres del Paine, cu pante ametitoare si forme impresionant sculptate are zeci de lacuri glaciare si rauri repezi de munte. Deplasarea oamenilor se face si azi calare in aceasta zona situata in Chile pe partea dinspre Pacific a muntilor Anzi. Aici, pe 3 ha exista un complex hotelier, complet decuplat de lume. Nu exista niciun televizor in cele 50 de camere disponibile si nu exista semnal pentru telefonul mobil (contactul cu exteriorul se face in caz de necesitate, printr-o conexiune la satelit).

Salto Chico cuprinde o Rezervații a Biosferei UNESCO, unde o echipa experimentata de ghizi, indruma oaspetii spre cele mai spectaculoase zone din apropiere. Deplasarea se face calare, cu salupa sau cu o masina pregatita special pentru terenul denineval. Cu toate ca azi stim ca nu exista (si nici nu au existat) uriasi in Patagonia, Hotelul Salto Chico va asteapta sa calatoriti spre unul dintre cele mai salbatice locuri ale planetei.

 

 


Cautare