Agroturism intr-o localitate rurala cu numai 61 de locuitori


Localitatea Dawson situata in Dakota de Nord – este zarita de pe Autostrada 94 doar o clipa. 

Cu doar un singur indicator spre Dawson exista impresia ca sunt putine sanse sa gasim aici, printre cateva palcuri de copaci afaceri infloritoare si locuri exotice.

 

Cu toate acestea, la doar doua mile de autostrada, multi dintre cei 61 de locuitori au invatat sa-si cladeasca pe trecut un prosper viitor.

Cu toate ca este o zona agricola moderna, antreprenorii locali folosesc aceasta locatie - exact la jumatatea distantei dintre orasele Bismarck si Jamestown - pentru a crea o industrie turistica de viitor pentru o comunitate mica. Si asta pentru ca in Dawson toata lumea face ceva. 

In Centrul Civic se gaseste un Park Memorial al Veteranilor in memoria soldatilor locali cazuti in al doilea razboi mondial. Peste drum de parc se afla o bacanie care vinde alimente de mai bine de 30 de ani. Mai departe o familie de tineri a inchiriat un spatiu pentru o cafenea si o statie de benzina.

Apoi mai exista un bar de divertisment iar la marginea de nord a localitatii intr-o fosta benzinarie cu pompele originale, din 1940, revopsite, functioneaza un centru de masaj terapeutic. Vizavi de parc s-a investit intr-o gradina de legume ecologice cu vanzare directa din ferma.

Cei care calatoresc des pe autostrada spun ca fac un scurt popas la umbra parcului din localitate pentruca aici au gasit un spatiu rural foarte dragut.

Pe marginea lacului Isabel, din apropierea localitatii, cineva a amenajat un restaurant si un loc de agrement.

Intr-o casa victoriana datand din 1887 s-a amenajat un spatiu inchiriat turistilor veniti la vanatoare sau pescuit. La marginea dispre nord a localitati se gaseste un Bungalow vechi datand din 1917. Se pare ca toata lumea are cate o afacerea in mica localitate americana Dawson din Dakota de Nord.

 

Sursa: Rural Affairs

Cautare