Zghihara de Husi

Soiul Zghihara de Husi este cunoscut numai in podgoria Husi, judetul Vaslui, si este un sprintar vin de cursa lunga.

Municipiul Husi se situeaza la 45 km est-nord-est de municipiul Vaslui. Este strabatut de paraul Husi si este înconjurat de dealuri ocupate cu podgorii. Localitatea Husi este atestata documentar la 1494. Localizarea municipiului in centrul unei zone viticole face din Husi un important centru de vinificatie.

Soiul Zghihara de Husi este cunoscut numai in podgoria Husi si este un sprintar vin de cursa lunga. Fiecare pahar mai cere unul. Este ideal pentru petrecerile de lunga durata pentru ca se asociaza foarte bine cu mancarurile usoare, cu dansul si cu muzica lautareasca. Vinul are gust si aroma placuta ce aminteste de florile de vita-de-vie, aspect limped si culoare galben pai. Vinul a fost preparat prin fermentare in conditii controlate a mustului din struguri de Zghihara. Merge excelent alaturi de peste, de scoici, de mancaruri de legume, mai mult sau mai putin cu sos.

Casa de vinuri Husi a fost infiintata in 1994. Pe parcursul a peste 14 ani de activitate a comercializat pe piata interna si la export peste 200 de milioane de litri de vinuri.

Societatea dispune de 3 fabrici de vinificatie, unde se produc 20 sortimente de vinuri, din care 8 rosii si 12 albe, vinuri care au obtinut numeroase medalii si premii la concursurile de specialitate din tara si strainatate. Vinuri Husi dispune de 1700 ha de vie din care se produc vinuri de origine controlata cat si vinuri superioare.

Comanda >>

 

 


Cautare