Nu se anuleaza atestatele de producator traditional

La sfarsitul saptamanii trecute ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s–a intalnit la Sibiu cu presedintii asociatiilor crescatorilor de ovine si taurine din tara.

La sfarsitul intalnirii, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii a raspuns ziaristilor la mai multe intrebarii privind anularea atestatelor de producator traditional.

"Nu exista intentia de a anula vechile atestate de producator. Dimpotriva, avem modificari legislative pentru a intari tot ceea ce inseamna zona de produse traditionale. Ceea ce vrem sa facem in perioada urmatoare este brandul de tara. Cred ca putem vorbi mai mult despre produsele romanesti, decat denumirea de produse traditionale. Suntem intr-un proces de modificari legislative astfel incat sa punem mai mult in valoare produsele romanesti. Concret, brandul de tara va fi o chestiune complementara acestui atestat de produs traditional si toate modificarile vor veni sa intareasca produsul traditional si marketingul acestora pe piata interna si internationala." a spus ministrul Agriculturii.

S-ar putea ca cei care au aceste certificate de producător traditional sa ramana fara ele? - a fost intrebarea unui ziarist prezent la intalnire. Raspunsul ministrului a venit prompt. "Sub nicio forma. Noi vrem sa imbunatatim, nu sa afectam acest mecanism. Din contra vrem sa punem mai bine in valoare produsele tradiiionale. Daca exista incalcari privind regimul produselor traditionale, vom sanctiona orice abatere. Precizez ca legislatia in acest sens a fost deja intarita. Saptamana trecuta am aprobat pedepse mai aspre pentru cei care comit falsuri in zona de agricultura ecologica sau folosesc in mod abuziv denumirea de produs traditional ecologic, produs bio.”

 


Cautare