Femei in agricultura - Teresa Roche

Un exemplu excelent de diversificare a fermei de succes este ferma de lapte a familiei Roche.

Teresa Roche conduce și produce cu succes brânză Kylemore Farmhouse Cheese în ferma de lapte a familiei ei din Loughrea, Co. Galway, Irlanda. După ce s-a întors acasă din străinătate, Teresa a dorit să adauge valoare afacerii agricole. Acum produce o brânză de munte de tip elvețian la fermă și a deschis, de asemenea, un magazin de fermă pentru a-și vinde nu numai propriile produse, ci și pe cele ale altor afaceri locale, inclusiv gemuri, chutneys, fursecuri, cafea și câteva haine tradiționale irlandeze. Ca parte a acestui proiect de diversificare de succes, Teresa a deschis, de asemenea, poarta fermei pentru publicul larg, oferind tururi ale fermei. Acest lucru le oferă celor care nu sunt prea familiarizați cu de unde provine mâncarea lor, posibilitatea de a experimenta procesul de la fermă la furculiță fără a ieși în afara porților fermei. 

Antreprenorii precum Teresa nu numai că stimulează diversificarea fermelor, ci și întăresc legătura dintre consumatori și producatori, de unde provin alimentele lor. Deschizându-și ferma pentru public și creând un spațiu pentru producătorii locali, ea ajută la reducerea decalajului dintre agricultură și comunitatea mai largă. Procedând astfel, Teresa este și un model de urmat pentru alte femei care se gândesc să-si diversifice propriile afaceri în sectorul agroalimentar.

Diversificarea. Ferma familiei Roche, înainte de producția de brânzeturi, a fost o întreprindere tradițională de produse lactate de generații. Teresa, acum a 4 -a generație din fermă, a văzut provocările cu care se confruntă industria, cum ar fi volatilitatea prețului laptelui, ceea ce a determinat-o să asigure viitorul afacerii de familie. Proiectul de diversificare a fermei nu a fost lipsit de provocări, dar determinarea și viziunea Teresei pentru afacere este ceea ce a făcut ca acesta să aibă un astfel de succes.

Diversificarea nu numai că întărește întreprinderile agricole, ci contribuie și la economia rurală mai largă prin crearea de locuri de muncă și atragerea de vizitatori. Agriturismul, producția de alimente și întreprinderile agricole ajută la susținerea comunităților locale, oferind oportunități de angajare și menținând în viață zonele rurale. În plus, adăugarea de valoare produselor agricole, fie prin alimente artizanale, vânzări directe sau oportunități de eco-turism, asigură că fermierii pot obține mai multe profituri din munca lor, oferind în același timp consumatorilor produse locale de înaltă calitate. Femeile, în special, joacă un rol vital în această schimbare, aducând inovație, antreprenoriat și perspective noi întreprinderilor agricole, ajutând la diversificarea.

Sprijin UE. Proiectele de diversificare a fermelor, cum ar fi cel al lui Teresa, sunt adesea sprijinite prin scheme de finanțare UE și naționale esențiale, concepute pentru a încuraja inovația în agricultură. Programe precum finanțarea LEADER și Parteneriatul european pentru inovare (EIP) îi ajută pe fermieri să dezvolte produse cu valoare adăugată și proiecte agroturistice. Călătoria Terezei a fost condusă de propria ei pasiune și determinare, dar accesul la oportunități de formare și finanțare poate fi un factor crucial pentru cei care doresc să se angajeze în aventuri similare. Mulți antreprenori agricole din Irlanda au valorificat cu succes inițiativele susținute de UE și de guvern pentru a-și transforma ideile de diversificare în afaceri viabile.

 

 


Cautare