Centru de sanatate naturala

Centrele de sănătate reprezintă un concept reeditat de-a lungul timpului, iar primele instituții de acest fel au fost înființate în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în America.

Bolnavii tratați în aceste centre beneficiaza de tratamente naturale, de educare în domeniul medical, de suport spiritual și alimentație sănătoasă. Chiar dacă se folosesc metode simple de tratament, eficiența lor este determinată de faptul că oamenii identifica și căutau să aplice legile sănătății lăsate de Dumnezeu, apoi susțin refacerea organismului prin mijloace terapeutice simple, dar logice și fiziologice. Chiar dacă se folosește și aparatură medicală modernă pentru diagnostic sau tratament, principiile terapeutice au fost păstrate in timp si rezultatele extraordinare încurajează amplificarea acestei lucrări.

În România, exista Centrul de Sănătate Dumbrava si instituții similare la Herghelia, Podis, Ivesti, etc. Metodele utilizate in aceste centre se inscriu pe linia terapiei lifestyle incluzand: dietoterapie (regim vegetarian), exerciţiu fizic aerobic, fitoterapie, tratamente fizioterapeutice (hidroterapie, împachetări şi masaj), cu un accent deosebit pe educaţia pentru sănătate. Programul de reabilitare are la baza cele 8 principii ale sanatatii: SANATATE, SOARE, NUTRITIE, APA, CUMPATARE, ACTIVITATE FIZICA, ODIHNA, ECHILIBRUL MENTAL SI SPIRITUAL.

 

 


Cautare