Gradina de vindecare

O gradina de vindecare este un loc care ne ofera sentimentul de liniste si bunastare. Aceste gradini pot fi impartite in trei categorii: gradina de vindecare, gradina de meditatie, si gradina sanctuar.

Gradiniile de meditatie trebuie sa asigure zone si scaune confortabile, pentru a practica yoga si meditatia. Gradinile de meditatie sunt foarte asemanatoare cu gradini de vindecare, dar acestea se realizeaza mai mult in spatii private, pentru ca persoanele sa elimine influentele exterioare. Labirinturile sunt o caracteristica comuna a gradinilor de meditatie.

Gradinile sanctuar au ca decor principal fantana arteziana. Ele sunt adesea intalnite in curtile spitalelor spentru a ajuta pacientii sa se recupereze mai repede. Toate gradinile mentionate, au ca elemente comune plantele, florile, sculpturile, scaunele, si amenajarile de apa. Pentru a permite persoanelor bolnave sa se relaxeze intr-un cadru special, gradina poate fi construita oriunde. Bolnavii sunt vindecati holistic prin toate simturile dar mai ales pentru vaz, auz si pipait (in special atingand apa). Oricine poate construi o gradina de vindecare, care trebuie neaparat sa aiba un efect calmant si de relaxare. Bolnavii se calmeaza instantaneu, de exemplu, privind pestii care inoata intr-un mic bazin sau iaz cu apa, situat in gradina videcatoare.

 


Cautare