Proiectul „ Adopta un taran ”

Exista pe Facebook proiectul „ Adopta un taran ”, la initiativa Asociatiei Crestem Romania Impreuna din Brasov, alaturi de Asociatia Grupul de Interventie Civica Brasov si „Agora for Life” din Belgia.

Campania, care intermediaza comunicarea intre cumparatori si gospodariile taranesti din Romania, a adunat 11.600 de aprecieri intr-o luna de zile. Primul taran care s-a lasat „adoptat” de romani a fost Angela Sporea din Intorsura Buzăului. Produsele facute acasa de tanti Angela impreuna cu familia sa sunt naturale, fara chimicale. Scopul programului, care se adreseaza deocamdata judetelor Brasov, Covasna, Bucuresti, Sibiu si Prahova, este cel de a salva gospodariile de subzistenta, de a contribui la insanatosirea orasenilor si de a spori valoriile si traditiile romanesti.

Cifrele INS indică faptul ca, in Romania, au dispărut 250.000 de ferme mici, in timp ce procentul marilor ferme a crescut cu 3%. Micile gospodarii taranesti sunt cele care promoveaza practicile agricole sanatoase. Taranul roman nu are niciun sprijin de nicaieri, ba dimpotriva, 4 milioane de gospodarii tăranesti romanesti nu se regasesc nicaieri in politicile agricole comune ale tarii noastre si ale Uniunii Europene. 

 


Cautare