Asociatia Produs de Băișoara

În urma absolvirii unor cursuri de țesător manual, precum și de antreprenor, cateva femei de aici au pus bazele unui frumos proiect care are potențialul de a revitaliza economia rurală din Băișoara.

În Băișoara a luat ființă, încă din anul 2013, Asociația Produs de Băișoara, care reprezintă exact ceea ce spune: produsele autentice născute și create în lumea satului. În micul atelier al asociației, femeile țes manual preșuri, trăistuțe, fețe de masă și alte produse tradiționale specifice zonei. Pe lângă acestea, membrele asociației confecționează și costume populare pentru păpuși, specifice diferitelor zone etnografice din România, precum și croșetează manual produse unicat tradiționale, dar și obiecte decorative.

Realizate cu măiestrie și drag, produsele de Băișoara au impresionat publicul avid de autentic la numeroase expoziții, atât în țară, cât și în străinătate. Astfel, produsele pot fi regăsite pe site-ul www.targuldelasat.ro, unde pot fi admirate și de la distanță, dar pot fi și achiziționate de către doritori. De altfel, site-ul reunește obiecte realizate de diverși meșteșugari din numeroase zone etnografice din România.

Cele mai cunoscute creatoare de artizanat traditional din cadrul Asociatiei “Produs de Baisoara” sunt: Mariana Bălaj, (Ii și mobilier rustic +40752787763); Adina Fusaru (diverse obiecte croșetate +40758398808); Ana Boca (țesături tradiționale +40743581208; si Maria Bârz (anexă cu diverse obiecte tradiționale organizate într-un muzeu sătesc informal +40740247434)


Cautare