Clubul Gastronomic Transilvan este o asociație care are o vastă experiență în activități de dezvoltare rurală.
Accentul este pus pe promovarea producătorului și produsului local, după cum urmează: descoperirea de produse alimentare și modalități de producție legate de un teritoriu; propunerea și susținerea unor inițiative care au ca obiectiv conservarea și valorizarea identității culturale a unui teritoriu, care este legat de modalități specifice de producție și consum; dezvoltarea unor activități de încurajare a consumului unor produse specifice teritoriului prin intermediul inițiativelor care favorizează reducerea dimensiunilor filierei de distribuție (lanțul scurt), relațiile directe între producător și consumator, organizarea de activități de turism oeno-gastronomic ș.a. Cel mai nou proiect îl reprezintă harta brânzarilor din Țara Călatei, jud. Cluj, care aduce împreună produsele, tradițiile și bunele practici ale crescătorilor de animale din această zonă etnografică. Horia Șimon de la Clubul gastronomic transilvan este un bucătar care face mâncare cinstită în șură pe baloți de paie din locatia de la Margau, care recent si-a deschis oficial porțile. Aici a fost dedicata, recent, o zi cartofilor buni de Rasca, Dangau si din alte zone de munte, numita Cartofiada.