Reteaua locala de fermieri, morari, brutari si berari

In Artisan Grain Collaborative, facem cunoștință cu brutarii și fermierii din Vestul Mijlociu care lucrează pentru a reconstrui o piata locală.

Artisan Grain Collaborative este o rețea de fermieri, morari, malțori, berari, brutari și distilatori, care promovează un coș de produse regionale precum: croasante de ciocolată cu hrișca, pâine din floarea soarelui, secară și pâine limpa, brioșe, prăjituri, plăcinte, biscuiți, etc., obtinute din cereale si seminte cultivate local și măcinate pe piatră. Cativa brutari care au facut pionierat in productia artizanala, si care credeau în calitatea cerealelor locale și a făinii măcinate pe plan local, au fost primii membrii fondatori a retelei Artisan Grain Collaborative, formata, azi, din 180 de producatori, procesatori si cercetători din Upper Midwest. Cea mai mare concentrație de membri se află în statele Illinois, Minnesota, Michigan și Wisconsin. Există și membri în Iowa, Ohio, Indiana și Missouri.

AGC a fost creat pentru a rezolva două provocări interconectate: dominația agriculturii de porumb și soia în Midwest și opțiunile limitate disponibile pentru diversificarea acelor rotații; și absența făinurilor cultivate și măcinate local, orientate spre producția artizanală de pâine. Cultivarea cerealelor pentru alimente la nivel local oferă fermierilor oportunități de a-și diversifica rotația culturilor, ceea ce aduce tot felul de beneficii pentru sol, biodiversitate și calitatea apei. De exemplu, Luke Peterson de la A-Frame Farms din Madison, Minnesota are o rotație a culturilor de nouă până la 12 ani, mult mai lungă decât majoritatea fermelor din Midwest, care include lucernă, floarea soarelui, in, orz, hrișcă, porumb și grâu de primăvară și de iarnă. În următorii câțiva ani, AGC își propune să se implice mai mult în educație, politici agricole și să creeze vizibilitate în rândul consumatorilor pentru sisteme diversificate de cereale.

 


Cautare