Zen-Noh

Federația Națională a Asociațiilor Cooperative Agricole (Zen-Noh) este cea mai mare cooperativă agricolă din Japonia și din lume.

S-a format la 30 martie 1972, din fuziunea a 2 cooperative și anume ZENHAREN (Federația Națională de Marketing a Asociațiilor Cooperative Agricole) și ZENKOREN (Federația Națională de Achiziții a Asociațiilor Cooperative Agricole). Sediul cooperativei se afla la Tokyo și are sucursale în mai multe prefecturi japoneze. În 2017, veniturile din operațiunile sale de afaceri s-au ridicat la 41 miliarde USD.

Funcțional, această cooperativă are un obiectiv important în protejarea sectorului agricol din Japonia, contribuind la îmbunătățirea calității economice a membrilor, adică a fermierilor din Japonia. Prin această instituție, fermierii pot obține un preț corect și pot evita dominanța pieței de către intermediari și angrosiști care pot dăuna fermierilor. În cele din urmă, prin această cooperativă, fermierii își pot desfășura activitățile de afaceri agricole în siguranță, deoarece au o anumită garanție a accesului pe piață, prețuri adecvate, instruire și capital agricol.

ZEN-NOH International Corporation, membru al cooperativei ZEN-NOAH, exportă produse zootehnice precum Wagyu japonez, orez, fructe, legume și alimente procesate in întreaga lume, promovand in acelas timp, marca autentica si cultura alimentara japoneza.

 

 


Cautare