In agricultura exista loc pentru toata lumea inclusiv pentru micii agricultori tineri care printr-o gandirea creatoare pot face ziua de azi mai buna decat cea de ieri si cea de maine mai buna decat ziua de azi.
Intr-un cartier dintr-un oras japonez locuitorii cumpara aproape tot sortimentul de legume si fructe de la o mica bacanie detinut de un grup de tineri agricultori. Acestia isi vand produsele lor acolo. Unii tineri produc legume, altii capsuni, altii zarzavat, altii fructe. Magazinul are o bogata marfa de sezon. Produsele nu sunt certificate ecologic dar nu se utilizeaza chimicale sau doar atat cat este necesar pentru a impiedica pierderile de recolta. Dar, cel mai bun lucru dintre toate, este faptul ca legumele sunt foarte proaspete si au un gust extraordinar. Au gustul de leguma si fruct asa cum trebuie sa fie atunci cand sunt gustate. Locuitorii cartierului prefera legumele lor imperfecte dar gustoase decat sa mearga la supermarket pentru a cumpara legume frumoase dar fara gust. Un alt lucru pe care l-au invatat cumparatorii cartierului, este faptul ca aici legumele si fructele, sunt cu adevarat de sezon.
Chiar si unele fructe exotice se obtin de catre unul dintre tinerii fermieri locali. Desigur, vara sunt optiuni mult mai multe, dar este important ca noi oamenii sa mancam alimente in sezonul in care se produc in mod natural. Decat sa manacam ardei sau rosii cat clopotul iarna mai bine asteptam sa mancam vara cu afumaturi de casa iar iarna niste preparate proaspete din carne cu muraturi sau compoturi traditionale. La acest magazin, un cos plin de produse costa in jur de de 2, 620 yeni. Cand sunt trufandale (capsuni), cosul saptamanal este un pic mai scump. Iata un exemplu de cos saptamanal de sezon oferit de tinerii legumicultori: 12 oua, 2 pachete de spanac, cartofi, salata verde, rosii, hrean, napi ceapa, varza , lamai, morcovi, ridichi.