Beneficiile ceaiului de schinduf

Schinduful este folosit de mult timp pentru beneficiile sale pentru sanatate (din jurul anului 4.000 i.Hr.)

Aceasta planta acidulata, usor amara, este adesea folosita in bucataria indiana, nord-africana si din Orientul Mijlociu si poate fi savurata si sub forma de ceai. Incorporarea schindufului in preparate nu adauga doar mai multa aroma mancarurilor, ci vine la pachet si cu o multime de beneficii pentru organism. Schinduful este o planta care face parte din familia leguminoaselor. Originar din Asia, schinduful este cultivat astazi si in alte zone ale lumii, cum ar fi Africa de Nord, Franta, Spania si Argentina.

Schinduful este cea mai veche planta din familia leguminoaselor folosita in scopuri medicinale. Semintele sale sunt cele mai bogate in nutrienti si sunt folosite adesea la gatit. Ceaiul cu seminte de schinduf este un produs care contribuie la mentinerea nivelului normal al colesterolului, sustine metabolismul glucidic, mentinand glicemia in limite normale si sustine imunitatea organismului.

Dintre beneficiile sale amintim urmatoarele: ajuta la mentinerea nivelelor normale de glucide si de colesterol; este tonic si afrodisiac; sustine apetitul si fertilitatea si functiile sexuale; sustine secretia de saliva si suc gastric; favorizeaza digestia; contribuie la reducerea starilor de slabiciune si surmenaj fizic si psihic; contribuie la reducerea disconfortului in perioada menopauzei; sustine secretia lactata pentru mamele care alapteaza. Schinduf este bogat in proteine, aminoacizi, lipide, steroli, lecitina, mucilagii.

Mod de administrare: Peste 1-2 lingurite de seminte macinate se adauga 250ml apa rece si se lasa la macerat 3 ore, apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi. De asemenea, ceaiul se poate prepara cu apa fierbinte si lasat 10 minute la infuzat.

 

 


Cautare