Curmalele pot contribui la reducerea riscului de cancer de colon și la îmbunătățirea sănătății ficatului.
Dr. Joseph Salhab, gastroenterolog certificat împărtășește frecvent sfaturi despre sănătatea digestivă spunand ca daca servim două curmale în fiecare zi imbunatatim sănătatea intestinului și a ficatului. El a subliniat că acest fruct are un indice glicemic scăzut, ceea ce îl face prietenos cu nivelul de zahăr din sânge. În plus, curmalele stimulează dezvoltarea a două tipuri benefice de bacterii intestinale, bifidobacterii și lactobacili, având un efect prebiotic.
Cercetările susțin această ipoteză. Un studiu citat de National Institutes of Health (NIH) din SUA sugerează că un consum mai mare de curmale și alte fructe uscate poate reduce riscul de cancer de colon. Mai mult decât un aliat al digestiei, curmalele pot contribui și la prevenirea bolii ficatului gras, datorită conținutului lor bogat în polifenoli și antioxidanți. Potrivit Healthline, curmalele conțin antioxidanți puternici, precum flavonoidele, carotenoizii și acidul fenolic, care contribuie la reducerea inflamațiilor și la promovarea stării generale de bine.