Dieta bazata pe hrisca

Hrișca este una dintre cele mai sănătoase și benefice semințe, fiind plină de potasiu, iod, fosfor, fier și vitamine.

Nutriționiștii recomandă includerea hriștii în dieta personală ca parte a unui stil de viață sănătos alaturi de kefir. Hrișca este benefică pentru cei ce au tensiune arterială ridicată și diverse boli de ficat. Curăță corpul, iar vitaminele și celelalte substanțe ce le conține întăresc unghiile și părul, conferindu-le vitalitate și forță și încetinește îmbătrânirea pielii. În plus, kefirul este și el bogat in calciu, proteine și vitamine și ajută la detoxifierea organismului.

Meniul dietei. Puteți consuma pasat de hrișcă atât cât doriți și cât aveți nevoie să vă simțiți sătul. Puteți bea maxim un litru de kefir pe zi, iar acesta trebuie să fie cu grăsime de maxim 1%. Îl poți consuma fie odată cu cu pasatul de hrișca, fie ca o gustare separată. În plus, va trebui să renunțați complet la zahăr, sare, condimente sau diferite sosuri și arome.

Mod de preparare. O cană de hrișcă este suficientă pentru o zi întreagă. În seara de dinainte, trebuie să curăţaţi hrişca de impurități şi să turnaţi apă clocotită peste ea (1 pahar de hrişcă necesită 1,5 căni de apă). Pe parcursul nopții hrișca va absorbi apa, iar dimineața va fi gata de mâncat fără a fi gătită. Este cel mai bine să beți kefirul cu o jumătate de oră după ce terminați hrișca, dar dacă vă este greu să consumați hrișca fără nimic, puteți amesteca hrișca cu kefirul - nu va afecta dieta.

 

Citeşte întreaga ştire:

SLĂBEȘTI 10 kilograme în 10 ZILE cu o dietă bazată pe hrișcă!


Cautare