Garam Masala este un amestec de condimente, din bucataria indiana, care are numeroase beneficii.
Acest amestec, include condimente, precum: cardamom negru, scortisoara, piper negru, chimen, cuisoare, cardamom verde, fenicul. Ingredientele intregi sunt prajite intr-un vas pentru ca aromele si uleiurile esentiale sa fie eliberate. Ulterior, se macina intr-un mojar, dar se pot folosi si intregi. Anumite ingrediente au capacitatea de a incalzi corpul. Denumirea condimentului este “garm masaleh”, unde “garm” inseamna “fierbinte”, iar “masaleh” inseamna“aliment”.
Culoarea condimentului este maro. Acesta este apreciat pentru aroma puternica, fiind folosit atat in preparatele vegetariene, cat si in cele ce contin carne, de orice tip. Fie ca aveti de pregatit retete dulci sau sarate, acesta se preteaza excelent in orice combinatie. De asemenea, poate fi adaugat si in diverse bauturi datorita beneficiilor pentru sanatate, pe care le are. Cu toate ca este folosit cu precadere in bucataria indiana, Garam Masala a devenit cunoscut si apreciat in toata lumea.
Garam Masala are numeroase beneficii pentru organism, precum: stimuleaza digestia si a metabolismul; are un continut bogat de antioxidanti; combate respiratia neplacuta; combate balonarea, flatulenta, greata; mentine sanatatea tractului gastro-intestinal; stimuleaza pofta de mancare, prin eliberarea sucurilor gastrice in stomac; prevene diversele probleme ale pielii si combaterea inflamatia.