Retete naturiste pentru constipatie

11 remedii naturiste de combatere a constipatiei:

Cel mai simplu remediu impotriva constipatiei este sa bei un pahar cu suc de lamaie in care se adauga un praf de sare.

Indicat este si consumul de lime in apa fierbinte, la primele ore ale diminetii. Acestea previne constipatia si iti improspateaza tonusul.

Strugurii au proprietati laxative, prevenind astfel constipatia cronica.

Indicat este si consumul a 2 mere in fiecare dimineata deoarece ajuta la tratarea si prevenirea constipatiei.

Papaya si guava, de asemenea, sunt utile in tratarea constipatiei. Consumul regulat de papaya la primele ore ale diminetii, pe stomacul gol, previne constipatia. Salata de fructe care contine papaya si guava poate fi consumata in orice perioada a zilei, deoarece ajuta la curatarea intestinelor si previne constipatia.

Portocalele sunt benefice pentru buna functionare a colonului si sunt indicate pentru prevenirea constipatiei. Zilnic, trebuie baut sucul de la o portocala deoarece ajuta la curatarea intestinelor si are efecte revigorante asupra organismului.

Cate 2-3 seminte de floarea soarelui, migdale, susan si in se piseaza, iar timp de o saptamana se conuma zilnic cate o lingura din pulberea formata, fie adaugat in sucurile naturale, fie la salate. Acestea constituie un remediu natural impotriva constipatiei.

Un alt remediu comun impotriva constipatiei sunt semintele de in. Timp de 2-3 ore, o lingura cu seminte de in sunt lasate la inmuiat. Seara, inainte de culare, bea apa in care au stat semintele de in. Primele ameliorari le vei simti chiar de a doua zi!

Spanacul, consumat proaspat sau gatit, este eficient in curatarea intregului tract digestiv. Sucul proaspat de spanac previne sau chiar trateaza constipatia cronica.

Smochinele sunt alte remedii pentru constipatie. Acestea se lasa in apa, peste noapte, si se consuma in primele ore ale diminetii.

Uleiul de ricin este un purgativ eficient. Acesta este un remediu natural care nu prezinta efecte secundare si are rezultate foarte bune in caz de constipatie.

 


Cautare