Regularitatea in alimentatie este foarte importanta, pentruca organismul se descurca mai usor cand stie la ce sa se astepte.
Dureaza 4 ore de la momentul cand luam masa pana cand activitatea de digestie a stomacului se termina si acesta se goleste complet. Dupa ce a terminat, stomacul are nevoie de cel ptin o ora ca sa se pregateasca petru masa urmatoare. In aceste timp se pregatesc sucurile digestive, se distrug bacteriile ramase in stomac si se refac rezervele de energie care vor asigura contractiile musculaturii pentru digestia urmatoare. Nici un pic de mancare nu ar trebui introdusa in stomac pana la masa urmatoare. In marea majoritate a cazurilor, sfatul de a manca putin si des este gresit.
La masa de dimineata stomacul se afla intr-o conditie mai buna pentru a se ocupa mai mult de mancare. Faceti in asa fel incat masa de dimineata sa fie masa cea mai consistenta a zilei. Luati masa o a doua inainte de ora 15. Se poate renunta complet la masa de seara. In majoritatea cazurilor este mai sanatos sa iei doua mese in loc de trei. Daca totusi alegeti sa mancati, consumati alimente ce necesita un timp scurt pentru digestie, precum: fructe, pesmeti, covrigi, floricele de porumb sau pufulet. Este bine sa nu consumam lactate, carne, legume, nuci, alune, seminte, dupa orele 15. Apa se bea, dupa ce trec cel putin doua ore de la masa. Este bine sa consum cel putin doaa cani de apa cu aproximativ o ora inainte de fiecare masa. Este indicat pentru cei cu probleme digestive, ca sa nu consume alcool, indiferent ca este vorba de vin, bere sau tuica,pentruca pentru corp este toxic.